sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Demons feed, angels hide.

Ah, oon nauranu mielessäni jo niin pitkään ihmisten säälittäville yrityksille kirjottaa kirjakieltä. XD Sitä pidetään jotenkin ilmeisesti virallisuuden ja hienostuneisuuden merkkinä, jos kirjottaa kirjakieltä, mutta oikeasti kun kirjottaa ihan vaan normaalia yleiskieltä ja jättää turhat hymiöt yms. pois, niin tekstistä saa jo tosi helposti virallista ja kypsää ja kaikkea yhtä hienoa. XD

Ja kaikenlisäksi, lol, kun nä ihmiset kirjottaa kirjakieltä, niin herranjumala mitä kielioppi- ja kirjotusvirheitä siellä on! Siis oikeasti; jos kirjotat kirjakieltä, kirjotat oikein.

Ei kyllä sillä, että mä jotenkin täydellisesti osaisin suomen kieliopin ja kirjakielen, mutta mä sentään tiedän miten sana ruoka taivutetaan. XD

Ihan normaalissa tällasessa keskustelukielessä mua ei niin paljoa häiritse ihmisten kielioppivirheet tai muutkaan (paitsi yhdys_sanavirheet... Ja niitäkään en itse kunnolla hallitse edes. XD), mutta siinä vaiheessa, kun väitetään, että puhutaan sivistynyttä yleiskieltä tai käytetään kirjakieltä, niin jumalauta.

Otetaan nyt vaikka esimerkkinä sana ruoka, kun siitä tää mun ajatus lähtikin, kun luin ärsyttävästi kirjotettua, ruokaan liittyvää tekstiä.

Ruoka, ruoan, ruokaa, ruokana, ruoaksi, ruoassa, ruoasta, ruokaan, ruoalla, ruoalta, ruoalle, ruoatta, ruokineen etcetc., tajuatte kuitenkin, että jumalauta sinne kuuluu se o sen u'n kanssa.

Ja kuten sanoin, mua ei häiritse puhutussa yleiskielessä lähes ollenkaan, että tää kyiseinen sana kirjotetaan kahdella u'lla, koska se on ihan ymmärrettävää; sehän lausutaankin niin. Mutta kirjakieli, vitun kirjakieli.

Joten please, ihmiset, jos alatte kirjottaa kirjakieltä, niin opetelkaa se ensin, muuten se näyttää typerälle ja ei oo ollenkaan sivistynyttä tai virallista. Miksette te sitten opettele kunnolla kirjottamaan, jos haluatte olla niin pirun sivistyneitä ja virallisia?



P.S. Hyvää ensimmäisen dokumentoidun jäätelöannoksen 119v syntymäpäivää vaan kaikille~!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti